Gezamenlijk Jaarcongres IHE Nederland/RSO Nederland 15 november 2019 Thema Grenzeloos Vertrouwen

Ziet u de noodzaak van IHE standaarden en samenwerking in de regio voor implementatie? Tijdens ons congres op 15 november nemen wij u mee in alle facetten van digitale informatie-uitwisseling in de zorg met ons thema “Grenzeloos vertrouwen”.

Tijdens het plenaire ochtendprogramma enthousiasmeren wij u met voorbeelden uit de praktijk. Wij nemen u mee in de ontwikkelingen in Liverpool en wat IHE daar oplevert in termen van zorgkwaliteit, tijd en geld voor plaatselijke economie. Daarnaast hoort u van onze eigen overheid de lessons learned uit de in 2007 gekozen NORA architectuur waarmee grenzen tussen departementen zijn vervaagd en de burger vandaag -eenmalige opslag en meervoudig gebruik -ervaart.

Tijdens de 9 verdiepende sessies gaan gerenommeerde sprekers in op een veelheid van onderwerpen met voor ieder wat wils. Een greep uit de sessies:

  • De patiënt journey in de mamaketen en bijdrage van TWIIN hierin;
  • Hoe de online toestemming de patiënt in de regie zet en een enorme efficiencyslag maakt binnen interoperabele systemen;
  • Hoe de datadriven dokter van grote meerwaarde gaat zijn voor de patiënt van morgen en hoe eenheid van taal hierin cruciaal is;
  • Hoe de patiënt-samenvatting op internationaal niveau uitgewisseld wordt met een National Contact Point;
  • Hoe de wet en regelgeving meewerkt aan grenzeloos vertrouwen in het gebruik.

En natuurlijk laten wij u zien wat er vandaag al werkt middels mooie usecases in de regio, tussen regio’s en buiten onze landsgrenzen.

Wij sluiten de dag af met een paneldiscussie over de randvoorwaarden die de versnelling van digitale uitwisseling mogelijk gaat maken.

Voor een terugblik op het Jaarcongres van 2018, klik hier.

 

Het programma van het Jaarcongres  vindt u op de IHE site hieronder. HIer kunt u zich ook inschrijven onder aan de pagina of klik hier